Historien om ulven, som ingen lyttede til

Historien om ulven, som ingen lyttede til

Little Red Riding Hoods børnefortælling er en af ​​de mest kendte og bedst elskede historier i år. Den oprindelige version er fortalt ud fra den lille piges synsvinkel, hvem er truet, såvel som sin bedstemor, af en frygtelig hård ulv.

Når vi hørte denne fortælling, troede vi, det var den sande version af Little Red Riding Hood og de fleste mennesker har aldrig spekuleret på, hvad ulven havde at sige om alt dette. Men som en påstået synder i denne historie har han sikkert noget interessant at tilføje til det.

Lief Fearn besluttede i 1988 at tage historien fra et andet synspunkt, nemlig ulven og tillade ham at fortælle sin egen historie. Hans historie hjælper med at få os til at forstå, at det til tider er nødvendigt at lytte til begge versioner, før man dømmer nogen.

Historien om den forfalskede ulv

Skoven var mit hus. Jeg boede der og tog sig af det. Jeg var altid forsigtig med at holde den ren og ryddelig. På en solrig dag, mens jeg plukket op affald, som barnevogne havde forladt søndag, hørte jeg fodspor. I en fart skjulte jeg mig bag et træ og så en lille pige ned ad stien med en lille kurv i hånden.

Umiddelbart mistede jeg hende, fordi hun var klædt lidt skør, alle røde, med hovedet dækket, som om hun ikke ville blive genkendt.

Selvfølgelig stoppede jeg for at finde ud af, hvem det var, og jeg spurgte hende, hvad hun hed, hvor hun gik, og så videre. Hun fortalte mig, at hun skulle bringe maden til bedstemor og hun syntes at være en ærlig person. Hun var dog stadig i min skov, og hun var underlig med sin underlige chaperone, så jeg advarede ham om faren for at krydse dette træ uden først at anmode om tilladelse og især med sådan en strålende outfit.

Jeg lod hende gå på vej, og jeg skyndte mig ved en genvej, som jeg vidste, at komme til sin bedstemors hus foran hende. Da jeg så denne dejlige gamle dame, forklarede jeg problemet for hende, og hun var enig med mig i, at hendes barnebarn havde brug for en lektion. Vi besluttede at hun ville blive ude af huset, men hun gemte sig under sengen. Jeg klædte derefter med hendes tøj og kom i seng.

Da barnebarnet ankom, inviterede jeg hende til at komme ind i lokalet. Da hun sad i sengen, begyndte hun at sige noget ubehageligt om mine store ører. Jeg var allerede blevet fortalt ting som før, men jeg gjorde hvad jeg kunne for at forsvare mine ører, og jeg fortalte ham, at jeg takket dem kunne høre bedre.

Jeg ville også fortælle hende, at jeg elskede hendes tonetone og hvordan hun brugte den til at fortælle historier. Jeg ville virkelig høre hvad hun havde at sige til mig, men hun gjorde straks endnu en kommentar til mine bølgende øjne. Som du kan forestille mig, begyndte jeg at føle en vis modvilje mod denne lille pige, som i udseende var meget god, men var faktisk ikke særlig flot. Men da det er en vane for mig at holde den anden kind, fortalte jeg hende, at mine store øjne hjalp mig til at se bedre på hende.

Den næste fornærmelse skader mig virkelig. Jeg er klar over, at mine tænder ikke er meget smukke, men den kommentar, hun lavede, var meget ubehagelig. Så selvom jeg gjorde alt, hvad jeg kunne kontrollere mig selv, hoppede jeg ud af sengen og fortalte ham rasende, at mine tænder tjente mig til at spise bedre!

Lad os nu være ærlige, alle ved, at ingen ulv ikke ville spise en lille pige. men denne skøre pige begyndte at løbe rundt om huset og skreg og bag mig og forsøgte at berolige hende, indtil en skovranger udkom uventet ved husets dør med en økse i hånden.

Det værste af alt var at jeg havde fjernet mor-grand kjole, og jeg bemærkede straks, at jeg havde sat mig i en uopløselig situation. Uden at se nogen anden mulighed kastede jeg mig ud af det åbne vindue og løb så hurtigt som muligt.

Jeg ville gerne have sagt, at det er sådan, at denne historie sluttede, men bedstemor aldrig fortalte sandheden. Kort tid efter Rygerier begyndte at cirkulere, at jeg var dårlig og uvenlig, og alle begyndte at undgå mig. Jeg ved ikke, hvad der skete med denne lille pige med denne røde hætte, men siden den hændelse har jeg aldrig været i stand til at leve i fred igen.

Kunsten at lytte

Som vi ser i historien om Little Red Riding Hood, vi har en tendens til at se en historie fra en version uden at se hvad andre kan medbringe. Overfor den samme virkelighed kan hver person leve og opleve ting på en anden og unik måde.

For at kende en anden persons version er det nødvendigt at vise interesse for det og tage et øjeblik at lytte til det. således, ikke at overveje ting som fast og ikke at være dommere til dommere mod andre kan undgå misforståelser.

At spørge og vide, hvordan man lytter, er ofte vanskeligere end at tale og give din mening. Vi har ofte en tendens til kun at lytte til at svare, ikke at forstå. Før vi fylder vores mund med ord, skal vi fylde vores ører med, hvad personen har at sige til os.

Spørg først, bedøm derefter

Ignoreret og forfalsket blev ulven dømt uden at nogen nogensinde var interesseret i sin version. At have bedt ham i tide eller give ham mulighed for at forklare sig selv ville have tilladt os at kende sit synspunkt og ikke at fordømme ham så hurtigt.

I de fleste tilfælde er Little Red Riding Hood ikke så uskyldig som ulven er skyldig i.

Ulvene vi fordømmer for hurtigt uden at være interesseret i det, de måtte fortælle, er mange i vores samfund. På samme måde mange af os har været ulve i sindet af celloer, der har lyttet til forskellige versioner af vores.

Husk at i historier er der så mange synspunkter, da der er involverede mennesker. At lytte til de forskellige versioner, spørge de forskellige parter og ikke dømme for hurtigt, vil hjælpe dig med, at ulve i dit liv kan leve i fred.

Læs også: Lytte til dig selv, nøglen til god kommunikation

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: